Božidar Smrekar podnio ostavku

O loptanju nogom u svakom smislu....

Moderator/ica: zoran

Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la Zagorje.com » 21. 02. 2012. (16:09)

Božidar Smrekar podnio ostavku

Kao bomba u nogometnim krugovima odjeknula je vijest da je Povjerenik za delegiranje sudaca Božidar Smrekar podnio ostavku na tu dužnost. Neslužbeno doznajemo da je kao razlog ostavke naveo zdravstvene razloge. Pokušali smo u nekoliko navrata stupiti u kontakt s Božidarom Smrekarom, no na pozive nije odgovarao.

Smrekara bi na dužnosti Povjerenika za delegiranje sudaca trebao zamijeniti iskusni nogometni radnik, koji je do sada obnašao dužnost delegata Željko Kušan.
Vodeci news-portal Sjeverozapadne Hrvatske
Avatar
Zagorje.com
 
Postovi: 144
Pridružen/a: 05. 11. 2011. (12:39)
Lokacija: Zabok

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la hadut » 22. 02. 2012. (10:44)

Ja se samo nadam da nije zbog zdrastvenih razloga...
Avatar
hadut
 
Postovi: 96
Pridružen/a: 10. 11. 2011. (19:57)

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la Vagabund » 22. 02. 2012. (11:41)

ja bih rekao više zbog zakonskih razloga :roll:
Avatar
Vagabund
 
Postovi: 141
Pridružen/a: 05. 11. 2011. (00:03)
Lokacija: Zagreb

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la Vagabund » 22. 02. 2012. (21:38)

TO SE dogodilo. Vodstvo HNS-a u sastavu Vlatko Marković, Zorislav Srebrić, Branko Laljak, Dušan Kukić, Miroslav Uljan i Damir Vrbanović kročili su danas u zgradu Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta. Glave iz pijeska lideri HNS-a promolili su nakon višestrukih javnih poziva, ali i korespodencije s ministrom. Dugo su odolijevali, odgađali, razmišljali... No, na kraju su u ministarstvo stigli - nespremni. Željko Jovanović potvrdio je Indexu da je od HNS-ove delegacije u startu zatražio prijedlog za rješenje problema hrvatskog nogometa, ali takav prijedlog nije čuo.

Predložio im je da ponude svoje mandate na raspolaganje Skupštini, ukoliko nisu u stanju isplanirati sanaciju nogometa i vlastite organizacije.

"Ja i gospodin Petar Skansi očekivali smo da ćemo na današnjem sastanku čuti njihov prijedlog rješavanja akutnih problema, kako u hrvatskom nogometu, tako i unutar samog HNS-a. Međutim, nismo dobili nikakav odgovor. Ulgavnom se radilo o pričama općeg karatkera koje nisu bile vezane uz probleme koji potresaju hrvatski nogomet", započeo je Jovanović.

"Tada sam im jasno rekao da nemaju podršku našeg ministarstva. Mi nemamo mehanizme da vršimo pritisak na vodstvo HNS-a, ali smatramo da zbog odgovornosti posla kojeg rade i u skladu s točkom 12. Statuta HNS-a moraju u najkraćem roku sazvati Izvanrednu skupštinu s temom aktualno stanje hrvatskog nogometa. Na toj skupštini trebali bi ponuditi svoj plan za saniranje problema. Danas taj plan nisu imali. Ako ga nisu u stanju napraviti, dužni su svoje mandate ponuditi skupštinarima koji će odlučiti žele li takve lidere ili ne"

Problema je toliko da smo ministra morali tražiti konkretniji odgovor. Što je točno servirao prvom čovjeku HNS-a na "brunchu" u ministarstvu?

"Problemi su brojni, od licenciranja klubova, preko kriminala i svega onoga što se događalo proteklih mjeseci. Sve je to kulminacija nerada vodstva HNS-a", jasan je ministar koji ima vrlo dopadljivu ideju kada je riječ o provedbi Zakona o sportu.

Sam zakon nije toliko sporan, već je problem u njegovom (ne)provođenju.

"Upravo to. Zato ćemo pokrenuti donošenje Zakona o sportskoj inspekciji koji bi trebao biti jamac za rješenje nekih velikih problema"

Ova je točka vrlo važna, jer čuvar zakonitosti HNS-a Zorislav Srebrić već godinama tvrdi da nije upoznat s činjenicom da u nogometnoj vladi sjede osobe protiv kojih se vode kazneni postupci, iako je tako nešto protivno Statutu HNS-a kao i Zakonu o sportu. Kvaka je u tome što nitko nije dužan HNS-u poslati službeni dopis u kojem traži poštivanje Zakona i Statuta. Naizgled minorna stvar već godinama dopušta HNS-u provođenje lakrdije umjesto zakona.

"Posebno želim naglasiti nepoštivanje odredbi o kaznenom progonu, ali i odredbi o rodbinskim vezama s članovima menadžerske agencije. Drugim riječima, Zdravko Mamić odnosno njegovo mjesto u klubu i Savezu nije u skladu sa zakonom. Trebutno ne postoji rješenje za taj problem, no mi ga vidimo u sportskoj inspekciji"

Kako su se Marković i Srebrić ponašali na sastanku? O čemu su uopće govorili?

"Govorili su uglavnom o povijesnim stvarima HNS-a i njihovim općim aktivnostima. I ovom prilikom rekao sam im da se ne mogu skrivati iza uspjeha reprezentacije. Reprezentacija je malo segment u usporedbi s ostalim poslom"

Jeste li u bilo kojem trenutku osjetili da se HNS osjeća odgovornim za opći kaos u hrvatskom nogometu?

"Smatraju li se odgovornima, to će pokazati njihovi budući postupci", odgovorio nam je ministar koji je želio odgovoriti i na kritike da previše priča, a premalo djeluje.

"Nakon kritika i određenih osvrta rekao sam da više neću pričati, već krenuti prema ostvarenju našeg cilja. Mi znamo kako ćemo ga sprovesti u djelo"
Avatar
Vagabund
 
Postovi: 141
Pridružen/a: 05. 11. 2011. (00:03)
Lokacija: Zagreb

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la jurek2 » 02. 03. 2012. (22:58)

ima nade..konacno je otisao..
jurek2
 
Postovi: 15
Pridružen/a: 27. 12. 2011. (12:23)

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la rudar » 08. 03. 2012. (21:49)

konačno bude mira i spokoja na nogometnim terenima. Više poštenja. bravo.... bilo je i vrijeme,
rudar
 
Postovi: 27
Pridružen/a: 03. 03. 2012. (19:44)

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la hadut » 09. 03. 2012. (11:46)

rudar je napisao/la:konačno bude mira i spokoja na nogometnim terenima. Više poštenja. bravo.... bilo je i vrijeme,


Za nepoštenje v našem nogometu su prvenstveno krivi klubovi. Svakak se dogovaraju suci utakmice i sve moguće kombinacije da se drugoga zajebe, ko da prva pozicija nosi milijone. Na taj način su se i razvili ljudi koji nam vode nogomet. Trebali bi se prvenstveno mi klubovi dopeljati h red i reći dosta tome, ali z toga nebu nič. Savez da mu je stalo trebal bi održati neki skup u vezi toga.
Avatar
hadut
 
Postovi: 96
Pridružen/a: 10. 11. 2011. (19:57)

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la rodrigo » 11. 03. 2012. (20:00)

ha ha ha, sad bu diktiral iz prikrajka za dva soma, ovak je javno
rodrigo
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 22. 12. 2011. (08:52)

Re: Božidar Smrekar podnio ostavku

PostPostao/la tedeja » 08. 10. 2012. (08:20)

Smrekar se vratio......
tedeja
 
Postovi: 5
Pridružen/a: 13. 11. 2011. (20:01)


Natrag na Nogomet

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

cron