"Štrumf" u posjetu

Moderator/ica: zoran

"Štrumf" u posjetu

PostPostao/la kriticus » 20. 10. 2016. (00:41)

Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO organizirala je dvije terenske edukativno-kreativne radionice i druženja sa djecom i mladima. Pritom je udruga posjetila dva tradicionalna obrta na području grada Oroslavja za koje se može reći da su pomalo u nestajanju.
Prvo kreativno druženje i radionica održani su u prostorijama krojačke radionice i obrta „Jasna“, vlasnice Jasne Bogović Pavlina iz Oroslavja. Prisutni su naučili ponešto o materijalima, krojenju, šivanju i izradi određenih krojeva. Ujedno se kroz radionicu izrađivala platnena vrećica na koju će ići dotisak a koja će služiti za korisnike projekta „Štrumf“.
Druga radionica i terensko druženje sa djecom i mladima provedeno je u prostorijama kožarskog obrta „FSO-Oroslavje d.o.o.“ vlasnika Želimira Jalžabetića. On i njegov brat Mladen pokazali su materijale kože, strojeve sa kojima se koža obrađuje, reže, šiva, spaja. Kroz radionicu djeca su pratila postupak izrade remena i privjeska iz kože.
Djeca i mladi su ujedno učila o povijesti obrta i industrije grada Oroslavja i Krušljevog Sela . Tim radionicama osim osobne nadogradnje općeg znanja korisnika, upotpunjavalo se slobodno vrijeme kroz kreativni rad i pokušalo osvijestiti o obrtima koji su nekad gradili bogatstvo i snagu industrije grada Oroslavja.
Projekt „Štrumf“ je projekt udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, koji provodi u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Oroslavja, gradom Oroslavje, Osnovnom školom Oroslavje i Mrežom udruga Zagor a sufinanciran je od strane Krapinsko-zagorske županije.
https://www.facebook.com/groups/240681847804/?fref=ts
kriticus
 
Postovi: 20
Pridružen/a: 18. 11. 2011. (00:25)

Natrag na Zagorje moje zeleno

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.